Varför magnesium?

En annan text här om magnesium! En slagande text!

Den största fördelen att använda magnesiumkräm är det för fysiskt aktiva personer, idrottare samt personer som lider av kramper och spänningar, t ex äldre.

Inom sport och hälsa har man länge varit medveten om att magnesium också absorberas genom huden. Det har varit mer traditionellt att ta magnesium oralt.

Magnesium via magen kan ge irriterande biverkningar och dess varierande upptag från tarmen eller olika smaksatta och sockrade tabletter kan undvikas genom behandling av magnesiumkräm på huden. Magnesium In Strong kan också användas tillsammans med magnesiumkosttillskott.

Magnesium In Strong kräm fungerar transdermalt, dvs magnesium absorberas genom huden. Det är ett nytt, effektivt och studerat sätt att öka kroppens magnesiuminnehåll *.

I vår studie med frivilliga testpersoner visade det att genom behandling av magnesium regelbundet på huden med den mycket väl absorberande Magnesium In Strong krämen, uppnår man en liknande nivå av magnesium i blodet som med en enkeldosering av magnesiumcitratkosttillskottprodukt.

Magnesium är en av de viktigaste makromineralen

Magnesium är en viktig makromineral för kroppen, som är involverad i omkring 300 reaktioner i olika system. EU-kommissionen har godkänt 10 hälsorelaterade påståenden bl a att magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning, magnesium främjar elektrolytbalans och magnesium främjar normal muskelfunktion.

* Epsom Salt Council: Report on Absorption of magnesium sulfate (Epsom salts) across the skin. Dr RH Waring, School of Biosciences, University of Birmingham. B15 2TT, U.K. 2004.